Ingredienser: 350 gram blötlagda kikärtor, 350 gram blötlagda svarta bönor, 2 msk potatismjöl, 1 msk psylliumfrö, 3 tsk Smokey rub, 2 tsk Mersvamp, 1 lite gul lök, ramslöksolja, 2 tsk dijonsenap.
Gör så här: Hacka och stek gul lök tillsammans med ramslöksolja och kryddor, blanda i dijonsenap på slutet. Mosa bönorna varsamt tillsammans med potatismjöl och psylliumfrö tillsätt nu lökblandningen som du stekte.
Pressa blandningen hårt och forma till en burgare med en tydlig kant. Stek på hög värme för en fin stekyta på bägge sidor, sänk därefter värmen och låt burgarna bli genomstekta.
Med svartabönor från Fagraslätt utanför Kristianstad, kan du skapa en burgare som levererar naturlig spänst, kikärtorna levererar balans för att ge plats för smaksättning. Mersvamp ger en dov umami som lyfter Smokey rub till en synergi du vill återuppleva. Att skapa egna burgare av råvaror du blandar själv, ger dig full kontroll för att undvika tillsatser som många gånger dominerar vegetabiliska burgare.
Att laga mat från grunden är både prisvärt och lekfullt hälsosamt.
Please add some cards