Mör kyckling som grillats med apelsin och rosmarin.
Tillbehören bestod av Shiratakinudlar som är ett utmärkt alternativ till kolhydrater, sallad av romansallad och en het sås.
Verktyg: Potatisskalare, kniv
Kyckling: 1 Hel kyckling ca 1 tim i 180 grader med apelsinskal
Dela kycklingen och lägg den i en ugnsfast form (helst dagen innan, i marinaden)
Gör nu en marinad av ingredienserna nedan.
Pressa 1 hel apelsin, pressa och lägg skalen tillsammans med kycklingen
Riv 4 vitlöksklyftor
Hacka 1 hel chili
Riv 1 msk ingefära
1 msk dragon vinäger (finns i nätbutik)
1 msk svensk soja (finns i nätbutik)
1 msk sesamolja
1/2 msk rosmarin (finns i nätbutik)
Strö ordentligt med gurkmeja
Mortla ca 5-6 svartpeppar korn
Blanda ingredienserna väl och låt kycklingen stå och dra över natten i kylskåpet.
Häll sky över kycklingen med sked, var 10:e minut om möjlighet finns.
Sallad: 2 personer (riklig)
Hyvla en morot med potatisskalare
Skär 1/2 gurka fint och tunt
Använd en större mängd böngroddar ca 3 dl
Skär en halv paprika i fina bitar, orange eller gul som inte är för dominant i sötma
Romansallad 1/2
1 hel tärnad avocado
Smaksätt med sesamolja
Lägg den blandade salladen i ett halvt isbergssallads blad.
Strö över hackad färsk koriander.
Dressing/Sås
2 msk svensk soja
1 hel hackad chili
1 msk, riven ingefära
svartpeppar efter smak (minns inte mängd)
1 msk vitvinsvinäger
3 msk hackad rödlök
2 msk hackad färsk koriander
pressad lime ca 1 msk
Shiratakinudlar med umami
Häll av nudlarna och skölj med vatten
Häll sesamolja i stekpannan
Stek på nudlarna och tillsätt en skvätt soja
ca 0.5 msk mersmak (finns i nätbutik)
sky från kyckling ca 1 msk
svarta sesamfrö ca 1 msk
Servera med ett glas svartvinbärsnektar från rudenstams