Så kom dagen då vi ska njuta av hjortfärsburgare, mina absoluta favoriter när det kommer till hamburgare. Häromdagen svängde jag inom Coop i Sjöbo, innan kassorna dyker jag på viltkött i frysen, jag kunde inte motstå Åkre P:s hjortfärs. Gudagott. Eftersom jag håller igen på kolhydrater på kvällarna så bestämde jag mig för att baka ihop hamburgerbröd, det går utmärkt att göra en pizzabotten av ingredienserna. Sparrisen på bilden kommer från fru Lavelund (3 min bort med bil) som svängde in med ett knippe, stek sparrisen på hög värme med olja lite smör och sellerisalt.
Sätt ugnen på 200 grader, väg bullarna dela på 120 gram vardera. Grädda i ugn ca 30 minuter.
Koka 1.5 dl vatten.
Mixa ägg och keso fluffigt med en stavmixer.
Häll i smält kokosfett.
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i kesoblandningen.
Häll över kokande vatten, låt stå i 5 minuter.
2 ägg
2 dl keso
0,5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
2 dl blomkål
0.5 dl boveteflingor
0,25 dl solrosfrön
1 dl kokt quinoa från Römöllegård
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1,5 dl hett vatten
1 tsk tomatsalt