Vilket fantastiskt och kreativt ryck jag fick sådär på morgonkvisten. Citronmelissen spirade utanför växthuset, då inföll det sig att vispa samman en glass. Den smakade underbart enligt mig, men ibland kan det bli lite beskt med örter, då kom mannen till undsättning och smaksatte med citron och aningen mer socker. Serverades med jordgubbssås från Ljusgrönt.
Här följer ett recept
Mixa cest från 1 citron med 1/2 färsk kruka citronmeliss
Gör 200 ml citronmarmelad
Koka 0.25 liter grädde tillsammans med 0.25 liter mjölk till 60 grader
Vispa 3 ägg med 100 gram socker, inte för mycket vispning.
Häll sakta mjölk blandningen i äggröran. Ta det lugnt så äggen smidigt följer med.
Rör i örterna och koka sakta upp till 85 grader och rör sakta i botten med en spatel.
Sila av och ställ i vatten bad/ rör om.
Låt smeten mogna i kylskåp till dagen efter, ställ in i frysen och rör ner marmeladen, rör om ca 1 gång i timmen.
Tänk på att det smakar mindre när glassen är fryst/ var därför lit modigare än du brukar när du smaksätter