Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Titti Qvarnström!
Fick äran att igår kväll lyssna till första kvinnan i Guide Michelin, med pris från svenska tryffel akademien (Gotland) hängandes runt halsen berättade Titti om hennes karriär och passion för Malmö och maten. Vikten av nätverkande och att vara en pedagogisk ledare. Att skapa något som tills slut fick sin release Malmö Cooking min-stad vår-mat. Titti…
Min landsbygd!
Igår tog jag min promenad till Gema-livs, det är verkligen söndagslyx. Det blev inget Söndags inlägg för det jag tillagade igår blev inte helt lyckat. Här smällde jag ihop en burgare med svampen jag fick från Hällestad svamp och lite linser och lök. Koka gröna linser 1 dl ca 15 min så det är finns…
purpleshine 2018-07-20
Purpleshine Webbshop Nu har vi äntligen fått tillstånd från polisen att genomföra detta underbara evenemang. Vi längtar efter lila härligt doftande lavendelfält med sköna ljud som framkallar djupa känslor. Vi ser framemot att få uppleva 140 lilafärgade dansanta lavendelfirare som välkomnar soluppgången. Lavendelmorgon med dans i lavendelfältet! DJ Fredrik Bower Det ingår vatten och en…
Nordic organic food fair!
Vi har precis deltagit på Nordens största mässa för ekologisk mat, kosttillskott och hudvård. Vi har fått så fin respons och framförallt är vi nu redo att leverera till alla fina återförsäljare som brinner lika mycket för våra svenskodlade kryddor som vi gör. Nästa vecka beger sig maken och jag till storstaden för att berika…
Svenskt te från Österlen!
Nu kommer vi snart att planera vad som ska ske med 0.5 kg svensk odlat te. Svart, grönt och olong te kommer från Camelia-sinensis busken som egentligen är ett beskuret träd. Vi är glassmakare med målet att smeten och det vi smaksätter med ska vara svenskt, jag har varit gruvligt nyfiken på att smaksätta vår glass…
Nötig pytt med pantofflesalt!
Solen lyser helt makalöst vackert över fälten, jag passade på att unna mig en promenad till Gema-livs då luften var så otroligt frisk. Idag är det första dagen för mig att föra matdagbok, jag läser en kurs om sockerberoende och vill verkligen öka min egen medvetenhet om det jag stoppar i mig. Det finns så…