Frö och plantor är beställda, sådder påbörjas på gården men även med våra samarbetspartners. Många undrar hur mycket mark vi odlar på, odlingen består av 4 hektar mark. Grönsaker, svamp, delvis chili, kummin och senap köper vi från andra svenska odlare och förädlare. Men hur kommer det sig att vi bara odlar på 4 hektar?
Jo om ni föreställer er en kryddburk och innehållet, så förstår ni att det inte ryms så mycket i en burk, många av de kryddväxter som odlas på gården är perenna (fleråriga) som vi ibland tar upp till 4 skördar på. Egenskaperna för de olika växterna varierar men mängden går inte att jämföra med exempelvis säd. Eftersom vi odlar och producerar på gården, så behöver varje station i förädlingsledet följas åt, det skapar flaskhalsar när vi gör nysatsningar. Kvalité är det som utmärker oss, när det åter gjordes en undersökning av oregano så utmärkte sig ett varumärke, bekämpningsmedel som är förbjudna i EU förekom och då började frågor landa i vår inkorg om vår oregano. Tidigare undersökning av oregano visade sig innehålla andra växter såsom olivblad. Den publicerade undersökningen medförde att vi idag har slut på vår grekiska oregano. Vår oregano är enastående i smak och färg vilket har skapat en efterfrågan vi nu måste möta. Men försöken fortsätter, att provodla nya grödor är alltid spännande. På bilden ser ni vår odlingsansvarige Jonathan Eklund mitt emellan vår citronverbena