Häromdagen var jag inbjuden till en av de mer smaksäkra personerna jag känner till, en prestigelös matkreatör som inspirerar sin omgivning med smaker som inte bara får smaklökarna att jubla , men varenda cell i kroppen njuter av det rena innehåll som smaken levereras med. Det stannar inte vid smaken, dina sinnen ska vara med. Estetiken i form av porslin och keramik ger ett helhetsintryck som du inte finner i de utvalda salongerna, du vaggas in i något annorlunda nästan sagolikt. Lugnet och färgen i rummen har inretts med historia och nutid, känslointrycken letar sig in i ditt innersta. Med dofter i varje rum som ändå inte tar över uppmärksamheten från presens, det ultimata nuet. Att stiga in i ”här och nu” för att inte flyga bort i vad som varit eller komma skall, det är lyx.
Jag serverades väldigt mycket gott, men idag presenterar jag en örtdip som Jamie White inspirerats av i San Francisco, jag önskar så att ni får möjlighet att ta del av hans värdskap.
Det ursprungliga receptet var 8 sardiner, färska örter och ramslök, avocado och youghurt.
Min version av receptet är färgat av att jag tog hela burken ansjovis, jag ville ha den ultimata umami känslan, därav lite extra Libbsticka.
Välj en hög behållare för att använda stavmixern till att mixa samman alla ingredienserna till en grön slät röra.
Häll i 4 dl naturell youghurt eller turkisk youghurt
2 avocado
lite citronsaft från en klyfta citron
Jag tog lite av vad jag hittade i trädgården och finhackade innan jag lade ner allt i behållaren, för att mixa samman till en slät smet.
2 dl kirskål
2 nävar ramslök
1 näve gräslök
1 näve Persilja
1 näve koriander
1 msk Libbsticka (finns i nätbutiken)
1 msk citrontimjan
Den här röran är underbar att servera till fisk och kött, mitt morotstuggande på kvällen blev omedelbart en riktigt kryddfest.