Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Bönburgare
Ingredienser: 350 gram blötlagda kikärtor, 350 gram blötlagda svarta bönor, 2 msk potatismjöl, 1 msk psylliumfrö, 3 tsk Smokey rub, 2 tsk Mersvamp, 1 lite gul lök, ramslöksolja, 2 tsk dijonsenap. Gör så här: Hacka och stek gul lök tillsammans med ramslöksolja och kryddor, blanda i dijonsenap på slutet. Mosa bönorna varsamt tillsammans med potatismjöl…
Vi gick vidare till final!
Semifinal i Malmö på legendariska Repro. Vilken dag och vilket driv. Snart bär det av till Stockholm för final på Stockholmsmässan.
Odlingen 2023
Frö och plantor är beställda, sådder påbörjas på gården men även med våra samarbetspartners. Många undrar hur mycket mark vi odlar på, odlingen består av 4 hektar mark. Grönsaker, svamp, delvis chili, kummin och senap köper vi från andra svenska odlare och förädlare. Men hur kommer det sig att vi bara odlar på 4 hektar?…
Tyskland
Nu har jag kommit hem efter 5 fartfyllda dagar i den svenska montern i Berlin. Just i denna stund kryddar Jonathan och Anders besökare med Tuk-Tuk och Pantofflesalt. Vi har blivit intervjuade av olika journalister, intresset för den svenska montern har varit väldigt stort. Men den stora satsningen kommer från Jordbruksverket som har valt att…
Vilka är vi?
Vi får frågor om företagets storlek, antal anställda och organisation. Låt oss säga så här. Vi, Cherztin och Anders äger Österlenkryddor och gården som företaget huserar på, vi är ett säsongsberoende företag med olika verksamheter. På gården finner ni våra odlingar som leds av Jonathan, vi har vårt lilla packeri och vår egen gårdsbutik. Sammanlagt…
Ekologisk livsmedelsexport av svenska kryddor!
Vi är så glada över möjligheten att åka ner som ett av företagen som deltar i det ”svenska landslaget” på en av världens största konsumentmässor. Jordbruksverket är samordnare för Sveriges deltagande på Grüne Woche 20-29 januari 2023, där målet för deltagandet är en stärkt export av svenska livsmedel. Vi har fått otroligt fin hjälp med…