Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Oktober
”Skörden är snart inne, julbeställningarna börjar trilla in och sylten kokas inför höstens stora fest som är Österlen lyser. Vi har precis skådat våra malörtsplantor som alla 30000 har tittat upp. Höstplanteringen ska påbörjas och vi är så nyfikna på hur vår satsning ska gå. När sommaren är över avlöser bussbesöken våra turister, samtliga revisioner…
Från Sverige
Nu är vi registrerade att börja använda Från Sverige märkningen. Vi funderat på detta steg väldigt mycket. Vårt namn och det egna förtydligandet är inte tillräckligt när vi nu satsar på en internationalisering. Att använda vår svenska flagga medför att det finns många regler att följa, därmed föll det sig naturligt att anmäla intresse att…
Skörd
Citrontimjan används i många kryddblandningar bla pantofflesalt och tösaröra. Så här ser det ut när vi skördar citrontimjan. Jonathan läser sista året på Bollerup, han hoppar gärna på våra motordrivna maskiner. I bakgrunden ser ni en försökströska som har ett klippagregat med uppsamlare. En antikversion men den är väldigt effektiv. Det är viktigt att täcka…
Merkokumi nr2
Med skörd från hav och land. Vi vill rikta stor uppmärksamhet till våra två svenska leverantörer Scandsea och Marine taste, som förgyllt vår krydda med den sjätte grundsmaken kokumi. Marine taste förädlar en fond från manteldjuret sjöpung, en smak som bäst beskrivs som en kristalliserad umami. Tången kommer från det havskördande företaget Scandsea som genom…
Nominerade till årets bonde 2021
Vi har blivit nominerade tillårets bonde i kategorin ekologisk. Väldigt roligt initiativ som syftar till att öka efterfrågan av svenska livsmedel.
Rawfood
Nu närmar sig hösten och skörden börjar bli färdig, det som återstår nu är fänkålen som ska bli mogen. Vi har laddat upp med höstens program och Österlen lyser närmar sig med stormsteg. Vi deltog förra året och blev förtjusta i detta mysiga evenemang. Vi serverar gärna våra klassiker, som erbjuder här på gården till…