Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Tack för en helt underbar sommar!
Vi har haft en helt magiskt bra sommar, vi är ett litet familjeföretag som fått uppleva en helt fantastisk förmedling av svenska smaker, vi delar detta med våra duktiga återförsäljare som levererat svenska smaker så det sjunger om det. Vi står inför stora utmaningar och väljer att för första gången ta det med ro. Vi…
Pekinganka och Lilla Köpinge Anka
När jag var 20 år så fick jag uppleva Pekinganka på MoonCake i Stockholm. Då i den renaste formen: Pekinganka, serveras med mandarinpannkakor, gurkstavar, lök och Hoisinsås. Jag blev lite brädad av upplevelsen och bestämde mig för att detta skulle bli mitt date trick. I Kina var det i särklass den bästa matupplevelsen. I tider…
Råbakat kryddhyss
Nu utvecklar vi vår helgmeny! En sockerfri kaka med smaker från blåbär och lavendel mot en saltlakrits som basar i bakgrunden, på en botten av hampafrö, dadlar och pekannötter. Det är med stor glädje, som vi erbjuder veckans råbakade kryddhyss. Vi är inte förespråkare av specifika dieter av något slag, men vi älskar att inspirera.…
Midsummer live!
Igår spelade vi in midsummer live för visit sweden, det är andra gången vi spelar in på Engelska, den här gången gick det live. Så häftigt att få cred från Kina:) Men temat blev såklart min nya snapskrydda Brydd, och mycket lavendelfält och glass givetvis. Gärsnäsbesken fick en huvudroll som glödgad besk. Stort tack till…
Brydd
Här kommer min baby! PÅ midsommarafton har denna underbara dryck en internationalisering att vänta. Min första snapskrydda, givetvis fick den namnet Brydd. Smaksättningen består av Citronverbena och Åbrodd, två absoluta favoriter att krydda alkohol med. Citronverbena är det närmsta citrus du kan komma och Åbrodden med sin bittert fräscha karaktär är underbar i brännvin. Ge…