Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Kyckling och umamisås
Återkommer till min favorit kock (som inte är kock till yrket), som själv är uppslukad av de stora matartisterna, inspirationen delar han med sig i form av olika signaturrätter som genom dina sinnen etsar sig fast i minnet. Kycklingen som kryddats med gurkmeja och vinäger är ett recept som bara måste testas. Så överraskande enkelt…
Jordärtskockskaka istället för sås!
Nu fortsätter jag med mina alternativ till såser, är gruvligt förtjust i puré men avgudar när det finns lite textur utöver kräm i tillbehören. Jordärtskockan har råkat ut för min besatthet den här veckan och därför hamnar den i bloggen mer än en gång. Skala och hacka 5 jordärtskockor 30 gram rotselleri eller vilken knöl…
Chips av jordärtskocka!
Här finner du en sallad som kombinerats med belugalinser kokta i sky från kyckling, det går givetvis bra att ta en kyckling buljongtärning. Men vill verkligen upplysa om allt det goda som går att använda när du tillagar en hel kyckling istället för delar av kyckling. Smaken och skinnet från kycklingen är oslagbart gott. Men…
Om oss och vår lavendel i Allt om trädgård!
Vi fick 8 sidor i Allt om trädgård, glassen som jag vann brons med i glassmästerskapen fick vara med som modell. Det är med stor tacksamhet och stolthet som vi delar med oss av den här artikeln.
Gotländsk Kajpsoppa!
Kajp är en skogslök som växer vilt på Gotland, en slags mild purjolök som tillagades efter vintern för att ge gotlänningarna näringsriktig mat efter en kall vinter. När svärmor kommer på besök, blir vi bortskämda med mängder av både salmbär och kajpar hemifrån Gotland. Anders tillagade en variant med Oatly havregrädde imat och jag unnade…
En god kryddig kräm av kesella!
Att variera nyttigheter och få till ett gott krämigt tillbehör som passar till både lax och kyckling! Finhacka 1 rödlök 1 vitlök 8 soltorkade tomater Blanda ihop 0.5 dl kesella 0.3 % 1 msk majonnäs 1 tsk nymald svartpeppar 2 tsk grekisk oregano 1 tsk timjan 1 tsk tomatsalt 3 msk olivolja från La organic…