Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Bondens egen marknad i Malmö!
Ni vet väl om att vi står på Bondens egen marknad i Malmö? Vi tar med våra perenner och här står jag med Sum & substance en soltålig hosta som är urläcker i sin ljusa färg. Vi har med både refillstället och kryddburkstället, vi tar såklart gärna emot beställningar. Det är en härlig känsla att…
Årets kryddhantverkare 2018
[twocol_one] [/twocol_one] Stort tack till eldsjälen Rune Olsson och hans kollega sommelieren Thomas. Tänk att en match mellan näringsliv och skola kan bli så bra, vi är lyckligt lottade som får möjligheten att arbeta nära Ystads blivande kockar. Ovan ser ni den vinnande rätten som var en råraka med Kyda rub och en flabb…
Årets första Te skörd!
Skånskt te, idag skördade vi årets första toppskott på vår åtråvärda Camelia Sinensis. Det är en liten skörd som kommer smaksätta glass till en grupp som efterfrågat och bokat en specifik Te-provning. Vilken Upplevelse att smaka en kopp rykande grönt te som odlats ekologiskt med Östersjöns havsvindar och Österlens vita ljus. Vi handskördar, sköljer och…
Årets Tösarajs!
I år var temat rosa som symboliserade rosabandet, vi sprang som vanligt men nytt för i år var att vi kämpade ännu mer ihop. Vi ville förtydliga oss med vår egen #kryddbonde. Ystad är en härlig liten stad med många
Det snöar så då gör vi en fantastisk Rå mintkaka.
Wow wow wow! Börja med att lägga cashewnötter i vattenbad direkt. Den här måste ni bara slänga ihop, grädden går krydda med det du är sugen på. Botten Mixa 1 dl pecannötter och 0.5 dl rostade solrosfrö, ge blanidningen 1 nypa salt. Värm 3 msk (vattenbad) cocosolja och 20 gram mörk choklad (vi valde en…