Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Media!
Mycket media för Österlenkryddor! Det har varit underbart att få så mycket uppmärksamhet för vår skörd, både Atl, Land och lantbruk och radio Kristianstad har uppmärksammat oss. Vi är glada att det finns intresse för det småskaliga, det har kommit mycket feedback från andra par som tar steget att göra ett generationsskifte eller bli självförsörjande hemmaodlare.…
Linsipanna med havregräddsås och kokt potatis!
Efter en skön långpromenad längs havet avslutade jag eftermiddagen med lite matlagning och musik, idag blev det en skön Söndagsmiddag från växtriket. Veggiehusmanskost. Ingredienser: Linsipanna biffar 300 gram kokta gröna linser 1 dl Imat havregrädde, 0,5 dl hackade cashewnötter 1 finhackad gullök- Börja stek lök med alla smaksättare och tillsätt sedan linserna. 3 msk Chili…
Lavendelmorgon 2018
Ovan ser ni en bild som är tagen av vår favorit fotograf Maggan Shew, hennes bilder har blivit mycket uppmärksammade av våra gäster. Precis den här bilden blev årets absoluta favorit. Vi sitter och planerar Lavendelmorgon 2018 och sommaren har precis tagit slut, ni förstår att lavendel är favorit temat. Precis som tidigare år kommer…
Min och Anders underbara sommar!
Jag kan känna doften av nyskördad libbsticka som dominerar med sin karaktär, vi kan äntligen njuta efter en intensivt underbar sommar. I år har det varit mycket nederbörd vilket inneburit att mycket arbete har blivit framflyttat. Klimatförändringarna är tydliga och vi behöver anpassa oss snabbare än vi tänkt, planer för hur vi ska leda bort…
Råbakat kryddhyss
Här kommer ett recept på en av mina absoluta favorit kakor, det delikat råbakade kryddhysset. Det bästa med råbakat är att det är smidigt att tillaga och passar mycket bra att frysa in, botten har vi valt att göra med solroskärnor för att få ner både kostnad och andelen utländska råvaror. Att tillaga råa godsaker…