Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Kryddhyss i köket
Jag får ofta frågor som handlar om hur vi kommer fram till alla nya smaker och ifall det är svårt, absolut inte är mitt svar. Tänk dig att du arbetar med din hobby och dessutom får njuta av att smaka av om hysset blev sådär tokbra som du föreställt dig. Idag lagade jag sötpotatis och…
Bönderna bakom glassen
Christine och hönan Kajsa Idag besökte jag lantbrukaren Chrisitine Arvidsson som driver ett lantbruk med odling av bla raps som går till fodertillverkning, kallpressad och god rapsolja blir det i tjusig konsumentförpackning som döptes till Farmors lycka. Farmors lycka är namnet på den släktgård Chrisitne byggt om till bed & breakfast, där bedrivs frukost konferenser…
Växthuskurs på Hvilan!
Just nu utbildar vi oss i växthusodling, vi är frilandsodlare och behöver nu ta steget vidare i vår utveckling. Växthus innebär att allting går så mycket fortare och det här blir ett stort steg i vår odling, att odla på friland är som att beskriva en livsstil på landet där det är lugnt och behagligt,…
Gourmetvänner
Thorkil Boisen och Jan Hedh Igår träffade jag min glasslärare Thorkil, en man som är full av energi och bra idéer. Samtidigt träffade jag Jan som är en kreatör och tydligt riktmärke för vad som passar smaklökarna och den Skånska turismen i nutid. Känslan av att det finns mycket mer att lära är utmanande och…
Smaksamt
I november månad reste jag till Cypern för att utvecklas inom choklad hantverk, jag blev Chocolatier och utbildad i processen från skörd till kaka. Det innefattar många steg såsom skörd, fermentering, rostning, kastning (metod för att ta bort skal), malning och conching en metod där kristallerna bearbetas och bittra ångor avlägsnas. Jag kommer att återkomma…
Cacao i planeringen 2017
Sitter och knåpar på odlingsplaneringen för 2017. Det är inte helt enkelt att ta beslut när du ska planera upp till 35 olika krydd och medicinalväxter. Beslut är den viktigaste processen i min roll som odlingsansvarig, det är de som blir gällande genom förkultivering till ogräsrensning, skörd, torkning till färdig produkt. Varje år försöker…