Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Miljöarbete genom nätverket Tillväxtsyd
Grönt samarbete för hållbar tillväxt Tillväxt Syd har under flera år haft ett framgångsrikt miljöinriktat samarbete med studenter från Internationella Miljöinstitutet vid Lunds Universitet. Österlenkryddor är ett av tre medlemsföretag som varit med i en miljöstudie under hösten med syfte att analysera sina verksamheter utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Cherztin Persåkre, som driver Österlenkryddor tillsammans med sin…
KRAV!
Nu har vi gått in i ännu en certifiering, vi värderar tydlighet högt. Vi anser att varje lantbruk bör kunna förekomma med hur de odlar,vi upplever att certifiering är ett enkelt sätt att förtydliga odlingen. Vi valde en ekologisk certifiering då Österlenkryddor varit en obesprutad odling, sedan flytten till Länsmansbostället 2003. Krav kräver helt rätt villkor…
Utveckling genom utbildning.
https://www.facebook.com/237591183326/videos/10155412542778327/ Nu vill jag dela med mig av en liten film där Dorota berättar om sitt arbete i packeriet, vill också passa på och berätta att i år har Dorota utbildat sig inom rawfood och deltagit i en märknings kurs. Nytt är att den 16:e November så deltar alla i personalen i HLR där vi…
Saffran Crocus sativus
[twocol_one][/twocol_one] Saffran har tidigare odlats här på gamla Länsmansbostället, med viss framgång i form av skörd det första året. Sorken hade mumsat i sig löken vintertid och detta gav upphov till många kvällars betänkande. Anders och jag kom fram till att vi skulle bygga lådor, då vi behöver skydda löken även underifrån med finmaskigt…
Att känna doften av mållinjen
[twocol_one] [/twocol_one] citronverbena Aloysia citrodora Idag hade jag revisorn här som reviderade vår Krav ansökan, nu är steg 2 snart klar, lite avvikelser med gör om och gör rätt dokument. Känslan som infann sig när jag grillade till mig och Anders nu på kvällen var minst sagt något av det mest känslosamma jag upplevt på…
Matlandskapandet
Här är elever från Ystad gymnasium som blir informerade om vår gemensamma tävling matlandskapandet. Visionen handlar om att få fler turister hungriga efter regionens enorma utbud av matkreatörers verk. Jag brinner till när det blir mycket trådar att dra i, speciellt när kreativitet möter praktik som den här tävlingen verkligen syftar till. Förra årets kryddblandning…