Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Konst på Österlen
Ulla och Tom Cronvall är illustratörer och driver gemensamt Quadrat kort, det började med ett färgstarkt möte kort efter att vi tagit över Österlenkryddor. Ulla kommer in med färgstarka kläder och glasögon som verkligen utstrålar Österlen. Ulla berättar sin egen historia och like effekten är hög, en uppriktig, cool, personlig och prestigelös kvinna med ruter i.…
Vår omgivning
Här ser du en bild från Lavendelfältet som finns på vår bakgård, med gravhögarna som är från Bronsåldern, jag har försökt forska lite mer kring vår lilla bosättning Länsmansbostället Lilla Köpinge. Inte helt lätt men det finns mycket skrivet om vår granne sockerbruket som har lämningar från jägarstenålder till vikingatid. Jag vet inte hur många…
MODER JORD
Nu har vi äntligen fått in Moder jords Krav och antikärnvapen (peace märke i regnbågens alla färger) certifierade jordnötssmör och Sesampasta. Smaken är fantastisk, jag blir helt lyrisk när jag får uppleva den här typen av unika produkter. Att vara udda, bra och helt annorlunda är precis vad vi behöver hylla i Sverige. Moder Jord…
Österlenkryddor i Polen
Vi besökte en fantastisk restaurang på anläggningen Quadrille conference & Spa, de serverade oss den här vackert naturliga uppläggningen av Bovetecrisp, rökt smör med picklad gurk kräm. Vi är just hemkomna efter vår resa till Polen, i våras blev vi besökta av en Polsk journalist som gjorde ett reportage om vår gård. Det var Marie…
Ramslökscreme
I helgen blir ni välkomnade med en Ramslökscreme som smakprov, jag blev inspirerad av kocken Tomas som kockar på Brösarps gästgifveri, tillika svåger. Enkelheten i den här blandningen gjorde att jag sprang hem med mixern i höger hand och matade på med ingredienserna från vänster. Här tillsätter ni ramslöksblad efter smak som ni mixar med…
Österlenkryddors citronmelissglass
Vilket fantastiskt och kreativt ryck jag fick sådär på morgonkvisten. Citronmelissen spirade utanför växthuset, då inföll det sig att vispa samman en glass. Den smakade underbart enligt mig, men ibland kan det bli lite beskt med örter, då kom mannen till undsättning och smaksatte med citron och aningen mer socker. Serverades med jordgubbssås från Ljusgrönt.…