Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Restfest i krisen!
Vi är ett av de företag som är hårt drabbade av krisen som vårt land står inför. Vi är ett företag som till stor del lever av de besök vi får på gården, men i detta vakum av ovisshet försöker vi ta vara så mycket vi kan på det som finns att ta tag i…
Vinäger lagrad med Fransk dragon
Den har funnits i vårt sortiment i några år, det är en smaksättning jag vill passa på att hylla. Vi använder vanligtvis den här smaken i sås bearnaise, den är god att använda i en sallad för att servera till en fiskrätt. Vi lagrar äppelcidervinäger med kryddor som vi odlat på vår gård. Önskar er…
Return to Goa!
Det som väckt mitt intensiva matintresse, är de olika resor jag gjort och det land som inspirerat till odling av smaker är just Indien. För lite mer än 5 år sedan, förvärvade vi företaget Österlenkryddor. Vi fullkomligt älskade hela idén med att odla och förädla kryddor. Det bästa med allt, var att så många olika…
National geographic
Kika in på länken nedan, i somras blev vi intervjuade av Wide oyster, filmen kommer visas i olika medier bla National geographic. https://www.youtube.com/watch?v=hRm3r6NgFgg&feature=youtu.be
Citronverbena te
Idag blev det premiär för vårt Citronverbena te. Citronverbena kommer ursprungligen från Chile och kan bli upp till 2 meter hög, smaken är intensiv och är det närmsta citrus du kan komma i smak. I Sverige var citronverbena en vanlig krukväxt i slutet av 1800 talet. Här på Österlenkryddor odlade vi plantor på friland det…
Glutenfria julkakor med kaffe
Julig Kagekrydda Här kommer ett recept på goda småkakor bakade med vår juliga kagekrydda. Smakerna får ni från Åbrodd, anisisop, koriander och mejram och kaffe Ingredienser: Teff mjöl 2 dl Bovetemjöl 1.5 dl Havremjöl 0.5 dl 0.5 dl farinsocker 1 msk malet kaffe 0.5 dl socker 1/2 dl lönnsirap eller mörksirap 1.5 msk julig kagekrydda…