Kryddbloggen
Välkommen till vår kryddblogg, här vill vi ge er en inblick i det som händer och väntar. Här vill vi nå ut till er med recept och berättelser om vår odling och förädling av kryddor.
Krydda brännvin!
Nu närmar sig julen! Vi börjar förbereda julklappar och samtidigt begrundas beslut om vart vi kommer att fira. Att planera snapsen är det som kräver lite mer framförhållning, så var gärna ute i god tid. Vår julsnaps är en favorit som vi noga valt ut, den ska vara karaktäristisk nog att vilja smaksätta med jul…
Repris på vår goda Glutenfria saffranskaka med lite mindre socker!
Här kommer den igen! Börja med att göra en saffranslag med 1 gram saffran 2 msk cognac, 1 msk socker. Kan stå täckt i veckor redo att användas. Den här kakan har bakats i oilka former under snart 10 år, det är alltså ingen rykande färsk nyhet, men den är helt klart högaktuell. Så god,…
Kurs-Gör din egen glass
Vi har precis avslutat årets sista glassprovning, trodde vi. Så fick vi en bokning av en barngrupp som ska delta i en workshop som handlar att göra sin egen glass, där de avslutar med glassprovning. Förra helgen höll vi i en grundutbildning för studieförbundet vuxenskolan, där fick de gå igenom teori och praktik, vi avslutade…
HONUNGSBIN – HÄR FINNS FRAMTIDENS ANTIBIOTIKA
I somras träffade jag. Tobias och Alejandra är forskare med doktorsexamen i livsmedelsteknologi vid Lunds universitet. Där driver de en egen forskargrupp vid Medicinska Fakulteten bara på binas mjölksyrabakterier. De serverade den här champagnen på Kåseholms slott och Daniel Berlins fest Outstanding in the field. Det är ett naturmjöd med det unika mikrobiom från vildbin,…
Kaptenen och kaptenskans signatur- Nu öppnar vi eld
Nu är menyn uppladdad inför ett skarpt 2020! Vi gick in hårt under hösten med både grillning och servering för att känna av intresset. Fullbokade samtliga tillfällen, lyfter vi nu ödmjukt på hatten och spikar vår meny. Vad gäller våra grillkvällar har vi nu skapat produkten Kaptenen och kaptenskans signatur, en föränderlig servering med elden…